Oświadczenie ws decyzji Hanny Gronkiewicz-Waltz

My, niżej podpisani byli dzialacze opozycji antykomunistycznej uważamy, że decyzja Hanny Gronkiewicz-Waltz, ustępującej Prezydent Warszawy, zakazująca Marszu Niepodległości w 100-lecie jej odzyskania, jest niedopuszczalna i prowokacyjna, z uwagi na łamanie zasad demokracji i wolności w III RP oraz niepotrzebne podgrzewanie złych emocji. Budzi ona jak najgorsze skojarzenia z czasami PRL, w których władza chciała decydować za obywateli o wszystkim. Apelujemy o szeroki i godny udział we wszelkich rocznicowych uroczystościach na terenie całej Polski pod jednoczącym nas biało-czerwonym sztandarem. Oczekujemy też od polityków wszystkich szczebli i przedstawicieli mediów powstrzymania się od nieodpowiedzialnych wypowiedzi naruszających dobre imię uczestników obchodów.

Irena Zofia Romaszewska
Jarosław Maciej Goliszewski
Andrzej Anusz
Czesław Bielecki
Wiesław Bieliński
Mirosław Chojecki
Krzysztof Czabański
Wojciech Dobrzyński
Waldemar Pernach
Bogumił Sielewicz
Andrzej Sobieraj
Wojciech Starzyński
Krzysztof Wyszkowski

Prawa Człowieka Dostrzegam - wystawa

sws_plakat(1).jpg

Od 5 maja 2019 r. do 31 grudnia 2019 r. w siedzibie Stowarzyszenia Wolnego Słowa przy ul. Marszałkowskiej 7 można oglądać wystawę prac fotograficznych Macieja Byczkowskiego „Prawa Człowieka. Dostrzegam.”
Wystawę można obejrzeć od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00-17:00. W sobotę i niedzielę wystawa będzie udostępniona dla grup zorganizowanych, po wcześniejszym kontakcie z SWS. Serdecznie zapraszamy!
*Istnieje możliwość ustalenia późniejszej godziny zwiedzania w dni robocze. W tym celu prosimy o kontakt z przedstawicielem SWS pod nr telefonu 22 405 66 30; +48 515 940 535; mail: sws@sws.org.pl

Więcej informacji na temat wystawy „Prawa Człowieka. Dostrzegam” można uzyskać na stronie internetowej: http://art.ensi.net oraz www.ensi.net

Pitax dla OPP

Upitax-new-pobierz-maly.png

Darmowy Program PIT dostarcza
Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych

w ramach projektu PITax.pl dla OPP

Jak nas znaleźć

Stowarzyszenie Wolnego Słowa mieści się przy ul. Marszałkowskiej 7 w Warszawie (wejście od ul. Emila Zoli).